ingyenes webstatisztika
Tözsdeárnyék
Magyar Englis
bordó homok kék
Mobil

Tőzsde szótár - "J" - Tőzsdeárnyék

Tőzsdei szótár - J

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W Z

Jegybank A bankok bankja, a monetáris politika fő irányítója. Magyarországon az MNB (Magyar Nemzeti Bank) látja el ezt a funkciót, viszonylagos függetlenséget élvez a kormányzati beavatkozásoktól.
Jegybanki betét A kereskedelmi bankok által az MNB-nél elhelyezett pénzbetét.
Jegyzési időszak Azon időszak, amely alatt a befektetők a jegyzés útján megvásárolható állampapírokat (Kamatozó Kincstárjegy, Kincstári Takarékkötvény) jegyezhetik.
Jegyzett deviza Árfolyamjegyzéseknél a második deviza, amelynek adott egységében a másik devizát kifejezik. Egy egyszerű példán keresztül bemutatva: az EUR/HUF devizapár esetén a forint a jegyzett deviza, mivel az árfolyama azt mutatja, hogy 1 euróért hány forintot kell adni.
Jegyzett tőke Más néven alaptőke, az a pénzösszeg, illetve nem pénzbeli hozzájárulás (apport), melyet a tulajdonosok véglegesen bocsátanak a társaság rendelkezésére.
JPY Japán fizetőeszközének, a japán jennek a jelölése.
Junk bonds
(Bóvli kötvény)
Spekulációs fokozatú, nagy haszon lehetõségét, nagy kockázattal hordozó vállalati kötvény. Az angolszász országokban igen divatos.
Jutalék (Commission) A bróker által az ügyfélnek a nevében történő kereskedésért felszámított díj.

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W Z

Tőzsdeárnyék szótár j, Jegybank, Jegybanki betét, Jegyzési időszak, Jegyzett deviza, Jegyzett tőke, Junk bonds, Bóvli kötvény, Jutalék, Commissionfree counters