ingyenes webstatisztika
Tözsdeárnyék
Magyar Englis
bordó homok kék
Mobil

Tőzsde szótár - "U" - Tőzsdeárnyék

Tőzsdei szótár - U

A  B  C  D  E  F  G  H  I J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U V  W Z

Ultimate Oscillator Három különböző oszcillátor súlyozott átlagát mutatja úgy, hogy a komponensek mindegyike különböző periódust használ. Ezek rövid, közép és hosszú távú oszcillátorok, melyeknek a periódusát 7, 14 és 28 naposra szokták a leggyakrabban állítani, és az indikátor 0 és 100 közötti értéket vehet fel.
Indikátor szerény elnevezése egy extrém szinteket detektáló módszernek. Az indikátor első lépésként a vételi nyomást kívánja számszerűsíteni, ami a távolsága a záróárnak, valamint az elmúlt két nap legkisebb árfolyamának. Ez ugyanis az-az árfolyam elmozdulás, amit a vásárlók elértek az eladókkal szemben a legalacsonyabb ár elérésének pillanatától. Az indikátor a vételi nyomásokat és a teljes árfolyammozgás tartományait összegzi valahány napon keresztül, ezáltal tulajdonképpen százalékos arányban számszerűsíti az adott kereskedési napokra a vételi nyomást a teljes ármozgáshoz képest. Ilyen százalékos arányokat számít ki n1, n2 és n3 napos időszakokra, amiket aztán súlyozottan átlagol a w1, w2 és w3 súlyokkal. Tehát akkor tekinti túladottnak az árszintet, ha az átlagos vételi nyomás (azaz a vásárlók által elért árelmozdulás a vevőkkel szemben) nagyon alacsony az elmúlt időszakban, és akkor túlvettnek, ha a vételi nyomás átlagosan elég magas az elmúlt valahány napban.
Up tick Az előző tranzakciónál magasabb árfolyam teljesülő tranzakció, tulajdonképpen pillanatnyi árfolyam emelkedés.
Used Margin A tőkénk lekötött része, melyet felhasználtunk pozició nyitáshoz.
Ügyfélszámla Az ügyfeleknek vezetett olyan korlátozott rendeltetésû pénzforgalmi számla, amely kizárólag befektetési szolgáltatás, árutőzsdei szolgáltatás és az értékpapírban foglalt kötelezettségen alapuló fizetés által keletkezett egyenleg terhére adott megbízások lebonyolítására szolgál.
Üzemi eredményszint Adott negyedévvel záródó időszak halmozott üzemi eredménye, osztva az azonos időszak halmozott árbevételével.

A  B  C  D  E  F  G  H  I J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U V  W Z

Tőzsdeárnyék szótár u, Ultimate Oscillator, Up tick, Used Margin, Ügyfélszámla, Üzemi eredményszintfree counters